Маркетинг

цялостни стратегии

Дистрибуция

на лекарства

Внос

на лекарства
+359 2 421 0829; +359 2 442 6262

Беста Мед дари 1020 опаковки хидроксихлорохин

Фармацевтичната компания БестаМед дари 1020 опаковки хидроксихлорохин на Министерство на здравеопазването за борбата с COVID-19

1020 опаковки  хидроксихлорохин от 100 mg x 100 таблетки предостави БестаМед на Министерството на здравеопазването в борбата срещу коронавируса в национален мащаб.

Решение за дарението е взето в израз на пълна подкрепа и готовност да се подпомогне дейността на държавата, здравните власти и Националния оперативен щаб в справянето с пандемията. Дарението е на стойност 37 615 лв.

Безвъзмездният акт по предоставяне на над 100 000 таблетки хидроксихлорокин 100 mg е с цел обезпечаване на болничните заведения на територията на страната, които са определени за лечение на пациенти с COVID-19.

Актът на дарителство предвижда лекарството да се администрира изцяло по решение и експертната преценка на Министерството на здравеопазването за подсигуряване на болничните заведения в национален мащаб.

„Като социално-отговорна компания БестаМед се присъединява към всеобщите усилия на лекарите, медицинските екипи, фармацевтите и лечебните заведения в борбата с инфекцията. Първостепенна ценност за компанията и наша мисия е грижата за здравето и живота на хората и обществото като цяло. Заобикалящата ни среда е наш приоритет и винаги сме се отнасяли към нея с внимание и грижа. Това придобива особена важност и се превръща в наша кауза в ситуацията на усложнена епидемична обстановка и разпространение на COVID-19“, заявява Милена Иванова, управител на БестаМед.

Преди месец БестаМед дари тестове, материали и финансови средства на обща стойност 12 000 лева на болницата в Трявна, за да подпомогне медицинските екипи на първа линия в града.