Маркетинг

цялостни стратегии

Дистрибуция

на лекарства

Внос

на лекарства
+359 2 421 0829; +359 2 442 6262

БАРПТЛ с награда „Бизнес в подкрепа на кауза“ на Федерация Български пациентски форум

БАРПТЛ бе с две номинации на годишните награди на пациентската организация
Българската асоциация за развитие на паралелната търговия с лекарства бе отличена и с награда след двете номинации за годишните награди на Федерация Български пациентски форум „Даниела Сеизова – В името на живота“ 2019 г.
„Бизнес в подкрепа на кауза“ е категорията, в която БАРПТЛ получи отличие от пациентската организация. Призът бе връчен на председателя на Управителния съвет на БАРПТЛ Христофор Иванов. Той изрази готовността на организацията да продължи да търси решения за по-добър достъп до терапия и да е в услуга на пациентите.
Наградата на Федерация Български пациентски форум е във връка със създадената от БАРПТЛ интернет платформа за обслужване на сигнали за недостиг на лекарства. Тя функционира в рамките на програма за съвместни действия с ФБПФ за изграждане на ефективна нормативна рамка за бързи вътреобщностни доставки при доказан недостиг на лекарства и регламентиране на внос на лекарства, които са дерегистрирани поради причини, несвързани с лекарствената безопасност.
БАРПТЛ поддържа платформата и с гореща линия, чрез която приема сигнали и по телефона и осъществява бърза обратна връзка до подаващите сигнали през интернет. За периода 09 юни 2018 – 05 декември 2019 са подадени и обслужени 716 сигнала от цялата страна.
Над 100 журналисти, общественици, пациентски организации, медии и представители на бизнеса бяха номинирани в 12 категории. Голямата награда е за цялостен принос в здравната журналистика за защита на правата на пациентите.