Маркетинг

цялостни стратегии

Дистрибуция

на лекарства

Внос

на лекарства
+359 2 421 0829; +359 2 442 6262

55 души от екипа на Беста Мед мериха сили, умения и издръжливост в Предизвикателството на Беста Мед

55 души от екипа премериха сили и издръжливост в Предизвикателството на БестаМед, съзтезание за членовете на фармацевтичната компания, което се проведе на 3 и 4 юли 2021 г. в гр. Сандански. Бяха раздадени общо 30 медала – 11 златни, 10 сребърни, 9 бронзови.

Eдинственият по рода си корпоративен многобой на фармацевтичната компания има за цел да стимулира служителите да включат спорта във всекидневието си. „Искаме колегите ни да бъдат здрави и да съхранят активността и благосъстоянието си максимално дълго, ето защо правим това предизвикателство“, коментира управителят на фармацевтичната компания Милена Иванова. Тя участва в дисциплините бягане 1 600 м жени и силови спортове, наричани още калистеника.

Произходът на думата калистеника идва от гръцки език: κάλλος – хубав, красив; σθένος – сила. Тя представлява съвкупност от двигателни упражнения, използващи основно тежестта на тялото като съпротивление. Мъжете премериха сили и в категория 75 набирания, 150 лицеви опори, 225 клека, а дамите – 50 бърпи и 10 мин. планк.

Останалите дисциплини в Предизвикателството на БестаМед освен бягане и силови спортове (т.нар. калистеника) са плуване, бягане 3200 м за мъже и 1600 м за жени, както и езкотичните дисциплини – готвене и цепене на дърва. Готвенето включваше приготвяне на баница за време и награда на публиката за най-вкусна баница.

Всички членове от екипа, които взеха участие, показаха изключителна физическа подготовка и хъс. „Ще направим Предизвикателството на Бестамед ежегодно събитие, обмисляме и зимен вариант в различните дисциплини на ски карането“, каза още Милена Иванова.

За да бъде прието за изпълнено Предизвикателството на БестаМед, трябва всеки един от участниците да покори поне един от върховете – Черни връх, Мусала, Тодорка, Вихрен, Мальовица, Мечит, Ботев в рамките на календарната година.