Маркетинг

цялостни стратегии

Дистрибуция

на лекарства

Внос

на лекарства
+359 2 421 0829; +359 2 442 6262

Аворан® с награда Продукт на годината от Българския фармацевтичен съюз

За втори път Беста Мед получава отличие за иновативните си продукти на най-големия фармацевтичен форум у нас

Иновативният и единствен по рода си у нас лекарствен продукт за мигрена Аворан® бе избран за Продукт на годината в категория Лекарствен продукт по лекарско предписание с оптимизиран ефект на базата на фармакокинетичните си свойства. Престижното отличие за Аворан® бе връчено от Комисията за избор на Продукт на годината на Българския фармацевтичен съюз на официалната церемония по откриването на най-големия фармацевтичен форум у нас – Български фармацевтични дни, който се проведе от 23 до 25 юни в Боровец.

Аворан® е най-новият продукт на Беста Мед, който се използва за лечение на мигрена с или без аура и до момента няма аналог на българския пазар.

Екипът на Беста Мед заяви от сцената при получаването на приза, че тази награда е голямо признание за тях и показва колко дълъг път са извървели заедно. Те посочиха, че отличието, което получават днес, е доказателство за разбирането, сътрудничеството и взаимопомощта между носителите на фармацевтичната грижа и отговорния и развиващ се бизнес, който те представляват. Екипът изрази убеждението си, че ще продължат да правят най-доброто за пациентите, заедно с българските фармацевти.

Управителят на Беста Мед Милена Иванова е категорична, че компанията ще продължи да инвестира в иновационни решения, създавайки продукти с духа, приноса и смисъла на Аворан® в името на човешкото здраве и качество на живот. „Наша неизменна цел ще продължи да бъде осигуряването на стратегически решения в помощ на пациентите в България и в на нашите партньори“, подчертава Милена Иванова.

Фармацевтичната компания Беста Мед за втори път получава престижна награда за свой лекарствен продукт, след като през 2021 комбинацията на ибупрофен с L-аргинин в Оклис® завоюва първото място в категорията „Лекарствен продукт без лекарско предписание за технологична иновация за лекарствената форма“.