Маркетинг

цялостни стратегии

Дистрибуция

на лекарства

Внос

на лекарства
+359 2 421 0829; +359 2 442 6262

“Човек трябва всеки ден да предизвиква себе си” – Ангелина Памукчиева, Беста Мед

Беста Предизвикателството е единственият в България корпоративен спортен многобой и се провежда вече за трета поредна година.

В него се включват служители на Беста Мед от всички отдели, за да премерят в рамките на 3 дни сили в разнообразни спортни (и не толкова спортни) дисицплини: бягане, плуване, лицеви опори, дартс, тенис на маса, PlayStation, готвене на таратор по двойки, волейбол и т.н.

Тази година решихме да надникнем отвъд статистиките за медали и постижения в различните дисциплини и да разпитаме колегите за впечатленията и емоциите им по време на многобоя в Сандански в края на юни.

Срещаме ви с Ангелина Памукчиева – победител в Генерално класиране. Тя е първия служител на наш партньор, който подкрепя каузата ни и това е третото й подред участие в Беста предизвикателството.

Кои бяха най-силните ти дисциплини? 

Силните ми дисциплини са бягане и плуване, тъй като се занимавам по-сериозно с тези спортове от известно време.

Коя те затрудни? 

Без да се замислям, ще кажа, че това беше хвърлянето на медицинска топка. Изключително комплексно предизвикателство. Изисква издръжливост и сила, и умението да не се откажеш, когато най-много искаш.

С какви времена завърши и подобри ли собственото си представяне спрямо миналата година? 

Дистанциите за бягане бяха различни тази година и изискваха различни умения и подготовка, така че не бих могла да сравня с постиженията от миналата година. Тази година избягах 1.2 км за 5 мин, а миналата година пробягах 5 км за 22 мин, но двете дистанции са коренно различни.

За моя радост успях да надградя и усъвършенствам плувната си техника, за да мога да подобря миналогодишните си времена. Плуването е един прекрасен спорт, който бих препоръчала на всеки, който се чуди от къде да започне да спортува.

Тренираше ли през годината между двете предизвикателства? – Тренирах, да. Но не за предизвикателствата или за конкретно състезание. Тренирам, защото това е нещо, което ме прави щастлива, изпълва ме с енергия и ми дава положителен старт на деня.

Кога намираш време за тренировки?

Винаги съм предпочитала да ставам рано и това не е било проблем за мен. Същото е и с тренировките – ставам рано, отивам да бягам или да плувам, после правя йога и отивам на работа.

От кога спортуваш активно?

Още от дете се занимавам с много и различни спортове. Минавала съм през бойни изкуства, групови спортове като баскетбол и волейбол, индивидуални като тенис на маса. С течение на времето обаче, когато се завъртяха лекциите и ходенето на работа, бях намалила оборотите драстично. Започнах да спортувам отново активно по време на Ковид.

Какво би казала на колегите, които тепърва ще се включат в това предизвикателство, как да станат като теб?

Да се забавляват от сърце! Да предизвикват себе си всеки ден, независимо дали става въпрос за спорт или нещо друго.

Какво казаха приятелите ти, когато се прибра с медалите от Сандански?

Честно казано не бяха много изненадани, тъй като знаеха вече за миналогодишното ми представяне и мотивацията ми. Определено много се зарадваха на резултатите ми и на позитивните емоции от разказите ми.