Маркетинг

цялостни стратегии

Дистрибуция

на лекарства

Внос

на лекарства
+359 2 421 0829; +359 2 442 6262

“Спортът ни дава енергия, а енергията е живот” – Кристиян Кенов, Беста Мед

Беста Предизвикателството е единственият в България корпоративен спортен многобой и се провежда вече за трета поредна година.

В него се включват служители на Беста Мед от всички отдели, за да премерят в рамките на 3 дни сили в разнообразни спортни (и не толкова спортни) дисицплини: бягане, плуване, лицеви опори, дартс, тенис на маса, PlayStation, готвене на таратор по двойки, волейбол и т.н.

Тази година решихме да надникнем отвъд статистиките за медали и постижения в различните дисциплини и да разпитаме колегите за впечатленията и емоциите им по време на многобоя в Сандански в края на юни.

Представяме ви Кристиан Кенов – победител в Генерално класиране. Той работи при нас от септември 2020 година в отдел Продуктово портфолио/ Звено Производствено планиране.

 

Кои бяха най-силните ти дисциплини?

На самото състезание най-добре се представих с плуването, но ако хората, които ме познават от плувните среди разберат какви времена съм дал, със сигурност ще се пошегуват с мен… 😀

Все още конкуренцията в плувните дисциплини в БестаМед не е толкова ожесточена, но се надявам да стане такава, тъй като ползите от плуването са изключително много и биха били полезни за всички колеги.

 

Коя те затрудни?

Изненадващо трудно се оказа хвърлянето на медицинска топка. Там трябва да съчетаеш силова издръжливост с прецизна точност, а на мен второто природно ми липсва 🙂

 

С какви времена завърши и подобри ли собственото си представяне спрямо миналата година?

За някои дисциплини постигнах резултат, какъвто не съм очаквал, но всичко беше благодарение на невероятната атмосфера, адреналина и спортната злоба,от които мисля, че няма да избягам никога….

Много ме мъчат понякога….. 🙂

 

Тренираше ли през годината между двете издания на Беста предизвикателството? 

Тази година реших да не се подготвям целенасочено за Предизвикателството, а да разчитам на редовните си тренировки, за да има повече тръпка в състезанията.

Тренировките ми, ако могат така да се нарекат, са ниско интензивни, обхващащи цялостно натоварване, поддържащи минимална кондиция, отдалечаваща ме от съвсем застоeлия начин на живот.

Често обичам да ходя с децата на планина или да ги возя на каяк из водите на някой красив язовир, което пак е някаква двигателна активност.

 

Кога намираше време за подготовка?

Единствените ми възможности са когато преспя юнаците, късно вечер след 22 ч, което никак не е полезно и не препоръчвам.

Понякога тренирам и в обедната почивка, макар че става дума само за 30-40мин активност. И така ми се събират 3, много рядко 4 пъти такива тренировки седмично.

Едно от важните правила за добрата кондиция в дългосрочен план е ниска интензивност, но висока честота на трениране. Минимум 3-4 пъти на седмица. Гледам да се придържам към този начин на живот.

 

Спортуваше ли активно преди да започнеш работа в Беста Мед? 

Да. Преди да започна работа в БестаМед, спортувах доста активно и се бях отдал на това до голяма степен.

Когато започнах в БестаМед бях 80кг, но понеже около офиса е пълно с вкусна храна, а и добрата компания от колеги отваря апетита, само за 1 година успях да стана 93 кг и най-после да заприличам на истински мъж – Балканджия… с корем…  😀

Сега отново съм 84 кг, защото се отървах от един мой лош дългогодишен навик, да ям късно вечер преди лягане.

 

Какво би казал на колегите ти, които тепърва ще се включат в това предизвикателство, как да станат като теб?

Спортът, движението и активният начин на живот е единственото нещо, което може да ни гарантира доза здраве, психическа устойчивост и физическа способност, а това са качества, които пряко оказват влияние върху качеството ни на живот.

Седенето е възможно най-вредният вариант на обездвижване, което след себе си повлича куп неприятности, за които никой от нас не се замисля до момента, в който не го застигнат, но тогава винаги е късно…

Поради тази причина идеята на Беста Мед да се стимулира активният начин на живот, хората да се движат, да спортуват и да предизвикват себе си е уникална, тъй като това ще допринесе за цялостното им развитие.

Така даваме личен пример към подрастващите поколения и създаваме заедно една среда, изпълнена с много повече положителни емоции, увереност, самочувствие и нестихваща енергия!

А енергията е живот. Колкото повече имате от нея, толкова по-живи сте!

Както казах по-горе, не е важно да правим високо-интензивни тренировки, които ни смазват, да спазваме някакви хранителни режими, диети и т.н….

Тайната на спортното дълголетие се крие в честотата на тренировките, в редовното движение, в разнообразието от активности и всичко това, ако ни е на едно нормално ниво, можем да се радваме на добро здраве и тонус.

А ако колегите ми от Беста Мед приложат този режим, в рамките на 3-4 месеца преди следващото Беста Предизвикателство, ще дадат наистина добри резултати.

 

Какво казаха приятелите ти, когато се прибра с медалите от Сандански?

Не съм споделял с много хора, тъй като нямам и социални мрежи, но един от тях ми каза: “Еййййй, ти не остаряваш! 🙂 И семейният живот не може да те погуби дори! 🙂  Голяма част от нас, с появата на жени и деца – затрихме донякъде следите от спорта 🙂 Подчертавам, ДО някъде. Но не съвсем! 😉