Маркетинг

цялостни стратегии

Дистрибуция

на лекарства

Внос

на лекарства
+359 2 421 0829; +359 2 442 6262

БестаМед подкрепи 7мия Международен конгрес по Майчино-фетална медицина

Лекари от всички специалности с отношение към здравето на плода и майката се събраха в Боровец с фокус върху съвременното проследяване на многоплодна и усложнена бременност, вътреутробна хирургия и новостите в лечението на усложненията на бременността.

 

Фармацевтичната компания БестаМед подкрепи Седмия международен конгрес по Майчино-фетална медицина. Форумът е тридневен и се проведе от 18 до 12 май в хотел Рила, Боровец. Събитието събра лекари от всички области на медицината, посветени на майчиното и детското здраве, а именно: Акушерство и Гинекология, Фетална медицина, Неонатология, Хирургия, Генетика, Детска кардиология, Детска кардиохирургия, Ендокринология, Образна диагностика, Клинична лаборатория и др. Конгресът е сертифициран от най-престижната школа в сферата – Fetal Medicine Foundation, London, чийто ръководител – пионерът на феталната медицина в света – проф. Кипрос Николаидес изнесе специална едночасова лекция.

Акценти на форума бяха протоколите за оценка на бременността в първи триместър, датирането и проследяването на двуплодна и триплодна бременност, феталната хирургия, детската хирургия и неонатологията. Представени бяха съвременните възможности за образни изследвания на феталния мозък и феталното сърце, взаимодействието със специалисти по кардиология, ендокринология, инфекции и др. при усложнена бременност, генетиката  и нейните възможности за посрещане на предизвикателствата в пренаталното консултиране.

Програмата включи сесии, посветени на диагностичното и клинично поведение при фетални дефекти във 2-ри и 3-ти триместър от бременността, скрининг за хромозомни аномалии и вродени структурни дефекти, преждевременно раждане и гестационен диабет, хипертонични усложнения по време на бременността, диагностика и лечение на плода с методи на феталната хирургия и оперативни интервенции в кърмаческия период, както и усложненията на бременността в медицинските територии на кардиологията, ендокринологията и инфекциите.

Седмият международен конгрес по Майчино-фетална медицина е с научен комитет, който се оглавява от доц. д-р Петя Чавеева, проф. д-р Христо Шивачев и д-р Мария Янкова, мд. Сред изтъкнатите лектори бяха началникът на  Клиниката по детска кардиохирургия на Университета в Хайделберг проф. Цветомир Луканов, проф. Ранджит Аколекар от Британския King’s College Hospital, проф.  Мария дел Мар Гил от Университетската болница в Мадрид, д-р Уолтър Пласенция –  ръководител Фетална медицина в болница Universitario Hospiten Rambla, Bellevue и Hospiten Sur на Канарските острови, както и основателите на Асоциацията по майчино-фетална медицина доц. Петя Чавеева, д-р Мария Янкова, д-р Виолета Стратиева и др.